EXAMINE THIS REPORT ON Iç MIMARI GöRSELLEşTIRME

Examine This Report on iç mimari görselleştirme

Examine This Report on iç mimari görselleştirme

Blog Article

Sanal gerçeklikle yapılan sunumlar, projenin her aşamasında müşteriler ve tasarımcılar arasında daha şeffaf ve açık bir iletişim kurulmasına katkıda bulunuyor.

İlk konumuz olan teknik çizimlerimizi yaparken ve hızlı biçimde hacimler oluştururken hangi programları kullandığımızdan söz edecek olursak; teknik çizim için bir numaralı ve herkes tarafından kabul görmüş olup her zaman kullanılan Autocad softwareı.

Mimari odaklı dokümantasyondan görselleştirmeye, üretimsel kopilotlardan 3D nesneler oluşturan araçlara kadar mimari projelerde kullanabileceğiniz six yapay zeka aracını sizlerle paylaşıyoruz.

Özellikle ticari işlerde büyük ölçekli veya organik mimariye sahip projelerin modellenmesi sürecinde Sketchup zorlanabilmekte, çeşitli takılmalar yaşamanıza sebep olarak three boyutlu tasarım sürecini yavaşlatıp, çalışma isteğinizin kaçmasına neden olmaktadır. Ama her koşulda AutoCAD ile birlikte öğrenmesi ve kullanması çOkay kolay olan, bir günde bile temel çalışmalar yapmaya başlayabileceğiniz Sketchup applicationını da bilmekte fayda olduğunu söyleyebiliriz. Eğer Sketchup'a ilgiliyseniz Sketchup'ta "En Faydalı Pluginler" yazımıza göz atmanızı öneririz.

Yaklaşık 10 dakikada 3D evler inşa etmenizi sağlayan Coohom, 10 saniye içinde ise görsel render'ları almanıza imkan tanıyor. Girişimin akıllı yapay zeka şablonları ve three boyutlu içerik kütüphanesi ile tasarımlarınızı görsel, video ve 360 dercelik panaroma formatlarında kolayca hayata geçirebiliyorsunuz.

Blender mimari modellemede daha az kullanılıyor ama en büyük avantajı ücretsiz olması olduğu için onu da listemize eklemek istedik.

Ayrıca, 3D modelleme sayesinde, tasarım süreci boyunca çeşitli alternatiflerin hızlı bir şekilde değerlendirilmesi ve gerektiğinde değişikliklerin uygulanması da oldukça kolaylaşmaktadır.

Teoriden üretime kadar olan süreci bahsettiğimiz programlarla gerçekleştirdik. Yani proje geliştirip, iki boyutlu çizimimizi AutoCAD aracılığıyla yapıp hacmini Sketchup üzerinde geliştirerek proje kararlarını verdik ve 3ds Max ve diğer bahsettiğimiz 3D modelleme programlarıyla projemizin modelini ortaya koyarak Vray, Corona Render veya Lumion programları ile fotorealistk render görsellerini oluşturduk ve BIM ile ilgili işlemleri Revit veya ArchiCAD ile yaptığımızı düşünelim.

Mimari projelerde 3D modelleme kullanımı, son derece detaylı ve ölçekli modellerin oluşturulmasını sağlar. Bu sayede, projenin her bir parçasının nasıl bir araya geleceği, malzeme seçimlerinin yapısı ve gölge düşümünün nasıl olacağı gibi önemli unsurlar, projenin ilk aşamalarında bile görsel olarak incelenebilir.

Kullanıcıların cephe tasarımının ötesinde iç mekân kullanımını önemsediği bilinen bir durumken iç mekân tasarım ve 3D çizim çalışmalarının satış için gerekli bir sunum aracı olduğu açık bir durumdur. O nedenle satış için dış mekân mimari görselleştirme sunumu hizmeti almak isteyen müşterilerimize, konut projelerinin iç mekân görselleştirme çalışmalarının da mutlaka satış kataloglarında yer almasını tavsiye ediyoruz. Bu noktada All Render olarak büyük ölçekli karma konut projelerinin satış süreçlerinde bulunmanın verdiği tecrübe ile uygun fiyatlarla satışa yönelik iç mekân tasarım ve sunumlarınızı yapmaktayız. 

Mimari görselleştirme, potansiyel tasarım hatalarını erken aşamalarda ortaya çıkarmaya lawnımcı olarak, gelecekteki pahalı düzeltme işlemlerini önleyebilir. Ayrıca tasarım kararları daha bilinçli alınır ve maliyet tasarrufları sağlanabilir.

3D modelleme ile mimari görselleştirme başlığı altında bu tekniklerin nasıl bir derinlik ve gerçekçilik kattığını, görsel sunumlar aracılığıyla tasarımın iletişimini nasıl güçlendirdiğini ve son olarak sanal gerçeklikle here mimari deneyim konularını işleyerek, bu dijital araçların tasarım süreçlerine nasıl katkıda bulunduğunu ele alacağız.

Bu teknolojinin kullanımı tasarım süreçlerinde de etkili olmakta; mimari tasarım aşamalarında hızlıca değişiklik yapma ve bu değişikliklerin etkilerini anında gözlemleme imkanı sunuyor.

Revit yazılımı Autodesk firmasının olup ArchiCAD ise Graphisoft advertisementında bir firmanın geliştirdiği yazılımlardır. Revit’in avantajı ücretsiz olan bir eğitim versiyonunun olması ve hemen kullanmaya başlayabilmemiz. Sektörde de son zamanlarda Revit’in yağın olduğu görüyoruz.

Report this page